logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Μπαλέτα Αγίας Πετρούπολης KIROV με το έργο "Η Λίμνη των Κύκνων"

ΠΡΑΞΗ Ι

Σκηνή 1
Στο πάρκο μπροστά από το κάστρο, ο Πρίγκιπας Siegfried και οι φίλοι του γιορτάζουν τα γενέθλια του. Οι φιλοξενούμενοι πίνουν στην υγεία του και ο γελωτοποιός τους ψυχαγωγεί με τα αστεία του. Κάποιος προειδοποιεί τον πρίγκηπα ότι έρχεται η μητέρα του, η βασίλισσα. Η τελετή διακόπτεται και όλα τα σημάδια που θα μπορούσαν να προδώσουν την γιορτή αυτή εξ αφανίζονται. Δυστυχώς όμως η αδεξιότητα του γελωτοποιού, που ρίχνει τα δισκοπότηρα στο έδαφος, τους προδίδει. Η βασίλισσα απογοητεύεται με την συμπεριφορά του γιού της, αλλά οι υπηρέτριες την καλοπιάνουν προσφέροντας της ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα. Όταν φεύγει πια η Βασίλισσα, η γιορτή ξαναρχίzει. Με τo φεγγαρόφωτο οι φιλοξενούμενοι αποχωρούν και ο πρίγκηπας μένει μονάχος στο πάρκο. Ψηλά στον ουρανό ο πρίγκηπας βλέπει ένα σμήνος άσπρων κύκνων να πετά. Αυτό του ξυπνά το κυνηγετικό του ένστικτο, παίρνει το τόξο του και κατευθύνεται προς το δάσος.

Σκηνή 2
Στο βάθος του δάσους υπάρχει μια λίμνη, στην οποία άσπροι κύκνοι κολυμπούν προς την ξηρά. Οι κύκνοι δεν είναι άλλοι, από πανέμορφες νεαρές, μεταμορφωμένες σε κύκνους από τον κακό μάγο Rothbart, οι οποίες παίρνουν την πραγματική ανθρώπινη μορφή τους μονάχα το βράδυ. Ο μόνος τρόπος για να διαλυθούν τα μάγια αυτά είναι μόνο μέσω της αληθινής αφοσιωμένης αγάπης. Εμφανίzεται ο πρίγκηπας ο οποίος Βλέπει ένα πανέμορφο κύκνο και ετοιμαzεται να τον σκοτώσει, όμως την στιγμή που είναι έτοιμος να τραβήξει το τόξο του, ο κύκνος μεταμορφώνεται σε μια πανέμορφη νεαρή. Αυτή είναι η Odette, η Βασίλισσα των κυκνοκορασίδων. Η ομορφιά της Odette γοητεύει τον πρίγκηπα. Προσπαθεί να την πιάσει αλλά φοβούμενη τον κακό μάγο, χάνεται μέσα στο στροβίλισμα των άλλων νεανίδων που χορεύουν σε κύκλο. Ο πρίγκηπας τότε υπόσχεται παντοτινή αγάπη και π Odette ανταποκρίνεται στην παθιασμένη αγάπη για τον πρίγκηπα και προσβλέπει σε αυτόν τον ήρωα, που act την σώσει από τα κακά μάγια. Η αυγή ροδίζει. Σε λίγο οι όμορφες νεαρές θα μεταμορφωθούν ξ ανά σε κύκνους. Η Odette αποχαιρετά τρυφερά το Siegf ried. Οι άσπροι κύκνοι γλιστρούν αθόρυβα προς την λίμνη.

s1

ΠΡΑΞΗ ΙΙ
Διοργανώνεται ένας χορός στο παλάτι της Βασίλισσας όπου παρευρίσκεται και ο πρίγκηπας με την μητέρα του. Ο πρίγκηπας Sίegfried πρέπει να διαλέξει από τις νεαρές, που είναι προσκαλεσμένες την μέλλουσα σύζυγο του. Ο ίδιος όμως παραμένει αόιάφορος, αφού έχει ήδη υποσχεθεί αιώνια αγάπη στην Odette. Μονάχα μετά από την έντονη επιμονή της μητέρας του, δέχεται να χορέψει με τις νεαρές. Πρέπει όμως μέχρι το τέλος της βραδιάς να διαλέξει μία και να την παρουσιάσει δίνοντας της ένα μπουκέτο με λουλούδια. Οι τρομπέτες ηχούν ανακοινώνοντας τον ερχομό καινούργιων φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από To μάγο Rothbart και την κόρη του Odile. Ο πρίγκιπας μένει άναυδος με την ομοιότητα της κόρης του μάγου με την Odette. Ο μάγος θέλει να ξεγελάσει τον πρίγκηπα, να ερωτευτεί την κόρη του αθετώντας έτσι τον όρκο για αιώνια αγάπη που έχει δώσει στην Odette. Έτσι η Odette θα μείνει για πάντα κύκνος. Είναι γι' αυτό To λόγο που ο μάγος έδωσε τα χαρακτηριστικά της Odette στην κόρη του Odile. Η Odile σαγηνεύει το πρίγκηπα και με την ομορφιά της τον γοητεύει. Ανακοινώνει στην μητέρα του ότι η όμορφη Odile είναι η επιλογή του. Ο κακός μάγος πανηγυρίζει Ξαφνικά όμως ο Siegfried βλέπει το όραμα ενός κύκνου να πετά έξω από To παλάτι και αντιλαμβάνεται ότι είχε εξαπατηθεί για να σπάσει τον όρκο του προς την Odette. Απελπισμένος τρέχει προς την λίμνη, στην αγαπημένη του Odette.

s2

ΠΡΑΞΗ III
Η νύχτα έχει προχωρήσει και οι κύκνοι κάθονται γύρω από την λίμνη λυπημένοι, αφού η Odette τους έχει αφηγηθεί τι έχει συμβεί. Ο Siegfried ορμά ανάμεσα τους, απελπισμένος και παρακαλεί την Odette να τον συγχωρέσει. Εκνευρισμένος ο μάγος καλεί τους μαύρους κύκνους να χωρίσουν τον Siegfried από την Odette. Ο πρίγκηπας παλεύει με τον μάγο. Παλεύει για την αγάπη και την ελευθερία της Odette και των άλλων νεανίδων. Στην πάλη αυτή, σπάζει το φτερό του Rothbart. Σαν αποτέλεσμα ο μάγος καταρρέει, χάνει την δύναμη του και πεθαίνει. Η αγάπη έλυσε -cc μάγια. Μια ηλιαχτίδα φωτός πέφτει πάνω στο πρίγκηπα, την Odette και όλους τους άλλους κύκνους που ελευθέρωσε ο Siegfried.

 

 

 

 
epohi