Τίτλος Έργου

DecaDance

Είδος χορού: Σύγχρονος

Ομάδα Χορού

Φωτιστικός σχεδιασμός:
Avi Yona Bueno (Bambi)

Κοστούμια:
Rakefet Levi

Μουσική Playback

Μουσική:
Harold Arlen

Διασκεύη:
Marusha

Tραγούδια από:
‘Cha-Cha De Amor’ (sung by Dean Martin, Rolley Polley)
Goldfrapp
The Beach Boys
Missy Elliott
A. Vivaldi
Seefeel

Παραδοσιακό τραγούδι σε διασκευή και εκτέλεση των
The Tractor’s Revenge και του Ohad Naharin

Πρωτότυπη Μουσική:
Maxim Waratt - Charles Bukowski

Παγκόσμια Πρεμιέρα 2000
Suzanne Dellal Centre

90 λεπτά, με διάλειμμα

 

Deca Dance

by Ohad Naharin (2000)

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 όταν γιόρταζαν τα δέκα χρόνια συνεργασίας του Ohad Naharin στην Ομάδα Χορού της Batsheva. Προβάλλοντας αρκετά και διαφορετικά  μέρη του δικού του ρεπερτορίου του, ο Naharin Ohad ανακατασκευάζει τις δημιουργίες του, ενώνοντας χορευτικά κομμάτια από υφιστάμενες παραστάσεις  του, σε μια εντελώς καινούργια και ανανεωμένη χορευτική εμπειρία.

Η παράσταση  Deca Dance, προσφέρει στο θεατή την δυνατότητα να διεισδύσει  βαθύτερα στις χορογραφίες  του Naharin,  σε ένα ρεπερτόριο που περιέχει τις πλέον ασυνήθιστες συναισθηματικές και ίσως και πολύ προσωπικές  χορογραφίες του. Η παράσταση Deca Dance συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται κάθε φορά που παρουσιάζεται.

«Deca Dance, η πάντοτε μεταβαλλόμενη,  οργανωμένη παράσταση που δημιουργεί ο Ohad Naharin  με την πολύ αξιόλογη ομάδα χορού του ….  Ο κατάλογος των επί μέρους στοιχείων δεν είναι ο στόχος… το κάθε μέρος έχει το δικό του χρώμα.»

 

 

Η Ομάδα χορού Batsheva έχει αγκαλιαστεί από το κοινό και έχει αναγνωριστεί σαν μια από τις πλέον εντυπωσιακές ομάδες μοντέρνου χορού στον κόσμο. Μαζί με την νεανική της ομάδα Batsheva Ensemble, και με 40 χορευτές από το Ισραήλ και άλλες χώρες, παρουσιάζει περίπου 250 παραστάσεις κάθε χρόνο  σε πολλές χώρες.

Ο Ohad Naharin ανέλαβε την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή το 1990 και εκτόξευσε την ομάδα σε μια νέα εποχή με την εφευρετικότητα του και την νέα τεχνική Gaga. Η Sharon Eyal ανέλαβε το 2005 ως χορογράφος της ομάδας και ο Adi Salant τον Σεπτέμβριο του 2009 συμπλήρωσε την καλλιτεχνική ομάδα σαν βοηθός καλλιτεχνικός διευθυντής. Η ομάδα χορού με την καλλιτεχνική αυτή ομάδα κέρδισε τον έπαινο σαν μια « έντιμη και αγέρωχη » χορευτική ομάδα.

Με την καθημερινή εκπαίδευση με νέα τεχνική Gaga, οι χορευτές της ομάδας ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες κίνησης και δυναμικής ευαισθησίας. Η έντονη περιέργεια και  ώριμη φαντασίωση είναι χαρακτηριστικά της εξάσκησης τους.

Πολλοί από τους χορευτές της ομάδας εξελίχτηκαν μέσα από τα προγράμματα της ομάδας η οποία δέχεται και εκπαιδεύει χορευτές  ηλικίας 18-24 ετών . Πέρα από τις παραστάσεις της σε όλη την χώρα , η ομάδα οργανώνει εργαστήρια χορού και της τεχνικής  Gaga. Ταυτόχρονα έχει ένα ειδικό πρόγραμμα για περιφέρειες με μειωμένες δυνατότητες παρακολούθησης θεαμάτων μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Sharon Peterburg.

Η έδρα της Ομάδας βρίσκεται στο Suzanne Dellal Centre for Dance and Theatre, Tel Aviv. Στον χώρο αυτό περίπου 50 άτομα, χορευτές και καλλιτεχνική ομάδα δημιουργούν και εκπαιδεύονται καθημερινά. Προγραμματίζεται στον χώρο αυτό μια μεγάλη αναδόμηση για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας που συνεχώς μεγαλώνουν λόγω του τόσο φιλόδοξου προγραμματισμού.

Η ομάδα χορού  Batsheva Dance Company ιδρύθηκε το 1964 από την Baroness Batsheva de Rothschild, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δημαρχείο του  Tel Aviv ,η οποία εργοδότησε την διάσημη Martha Graham ως καλλιτεχνική της σύμβουλο. Η Ομάδα , παρά την νεαρή ηλικία της, είχε την τιμή να είναι η πρώτη Ομάδα χορού που χόρεψε έργα της διάσημης αυτή χορογράφου εκτός της δικής της ομάδας.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές και καθοδηγητές της Ομάδας υπήρξαν οι Jane Dudley, Norman Walker, Brian MacDonald, William Louther, Kaj Lothman ,Paul Sanasardo, Moshe Romano, David Dvir, και Shelley Sheer. Ο κάθε ένας από αυτούς άφησε το στίγμα του στην Ομάδα και προσκάλεσε διάσημους χορογράφους από την Ευρώπη και Αμερική για να συνεργαστούν με την Ομάδα.