logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ….ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ…

Αν βρεθείτε στο Royal Danish Theatre στην Κοπεγχάγη την 1η Αυγούστου και θελήσετε να δείτε μερικές από τις πιο ταλαντούχες και ανερχόμενες χορεύτριες της Ευρώπης, τότε θα γνωρίσετε την Abby Mattox, την Άννα Μαρία Παπαϊακώβου και την Ιωάννα Μελανθίου – τις τρεις φοιτήτριες και αποφοίτους του Δημοτικού Κέντρου Χορού του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες κέρδισαν επάξια μια θέση για τα Θερινά Εντατικά Μαθήματα της σχολής Royal Danish Ballet School στη Δανία, υπό τη διεύθυνση του Alexander Staeger, ο οποίος έλαβε μέρος δύο φορές στις χορευτικές παραστάσεις του Κέντρου μας στη Λεμεσό.

Όσοι από εσάς βρεθείτε στο Λονδίνο στις 5 Ιουλίου και επιθυμείτε να δείτε νέα και φρέσκα πρόσωπα να κοσμούν τη σκηνή, τότε σίγουρα θα δείτε την Abby Mattox, η οποία από το Μάρτιο έγινε δεκτή στο The New English Ballet Theatre στο Λονδίνο.

Και τέλος, εάν είστε μακριά από τον καύσωνα της νότιας Ευρώπης και σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σουηδία, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη σχολή School of the Royal Swedish Ballet στη Στοκχόλμη. Εκεί θα συναντήσετε τόσο την Abby Mattox, όσο και την Άννα-Μαρία Παπαϊακώβου, οι οποίες έχουν επιλεγεί μεταξύ πολλών ταλαντούχων κοριτσιών για να περάσουν ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις της σχολής με υποτροφία ως συνέχεια της εκπαίδευσής τους!

Εννοείται βέβαια ότι στις 5 Ιουλίου δεν πρέπει να λείψετε από το Ριάλτο, για να χαρείτε ΟΛΟ το ταλέντο που έχει να αναδείξει η Κύπρος κατά τη χορευτική παράσταση του Δημοτικού Κέντρου Χορού της Λεμεσού (LMDC) από πολλές οπτικές γωνίες, όπως προδίδει και το λογοπαίγνιο που εμπίπτει από το όνομα της παράστασης MOVE..meant. Η παράσταση περιλαμβάνει νέες χορογραφίες από τους Σαμάνθα Μωυσή και Πάνο Μαλακτό (πρώην μαθητής του Κέντρου μας που τώρα φοιτά στη σχολή Rambert School of Ballet and Contemporary Dance), όπως και ένα σύντομο κομμάτι από τον Ισραηλινό χορογράφο Barak Marshal και ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο με χορευτές μιας από τις πιο σημαντικές Ομάδες Μπαλέτου στην Ευρώπη, για να γιορτάσουμε το 9ο έτος λειτουργίας του Κέντρου Χορού με το Λάμπρο Λάμπρου στο πηδάλιό του!


Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ…!!!


Παράσταση Κέντρου Χορού του Δήμου Λεμεσού με τίτλο
Momentum 
3 Ιουλίου 2011
Θέατρο Ριάλτο στις 8.30μ.μ.

afis

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι μαθητές του Κέντρου Χορού του Δήμου Λεμεσού, παρουσιάζουν κάθε καλοκαίρι μία παράσταση για το κοινό, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων επαγγελματιών χορευτών από μεγάλα χορευτικά συγκροτήματα του εξωτερικού. Μετά το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας και το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, αυτό τον Ιούλιο, οι σολίστες του Μπαλέτου της Όπερας της Δρέσδης της Γερμανίας (Dresden Semperoper Ballet), ArikaTogawa και MaximilianGenov, έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση για συμμετοχή στην ετήσια παράσταση του Κέντρου. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθότι οι προσκεκλημένοι χορευτές θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Κύπρο το ντουέτο από το αριστούργημα του παγκοσμίου φήμης χορογράφουWilliamForsythe,  IntheMiddleSomewhatElevated, καθώς και το wedding pas de deux από το μπαλέτο Coppelia.

1

Οι μαθητές του Κέντρου, ηλικίας 9 – 18 ετών, θα παρουσιάσουν δύο νέα έργα του διευθυντή του Κέντρου κ. Λάμπρου Λάμπρου. Το πρώτο, με τον τίτλο Concerto, σε μουσική  Emerson, Lake και Palmer πρωτοπαρουσιάστηκε στον Καναδά το 1988, και σε αυτό λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα στο Κέντρο. Το δεύτερο, με τον τίτλο Buzz…… και με μουσική από διάφορους συνθέτες, αναφέρεται στις περιπέτειες μερικών άτακτων μελισσών, κάποιων τρελλών πεταλούδων και διάφορων άλλων χαρακτήρων που εργάζονται καθημερινά στους Δημοτικούς Κήπους. Πρόκειται φυσικά για  κωμωδία, στο οποίο οι νεαροί εκτελεστές μπορούν να αποκαλύψουν τις απίθανες χορευτικές και υποκριτικές δεξιότητες τους.

2

Από την ίδρυσή του το 2006, και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Λάμπρου Λάμπρου, το Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού,  έχει κερδίσει σταδιακά αναγνώριση τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι μαθητές του κέντρου εκπαιδεύονται καθημερινά, προετοιμαζόμενοι για μια επαγγελματική καριέρα στο χορό. Μέχρι σήμερα, μαθητές του Κέντρου έχουν γίνει αποδεκτοί και παρακολούθησαν με επιτυχία καλοκαιρινά μαθήματα στο εξωτερικό, σε σχολές όπως : The English National Ballet School, Arts Educational School, The Royal Ballet School και American Ballet Theatre School στο Λος Άντζελες.

Φέτος το Καλοκαίρι, κάποιοι από τους μαθητές μας έχουν λάβει πρόσκληση για πρόσθετη εκπαίδευση στη Διεθνή Θερινή Σχολή της Δρέσδης (Γερμανία), υπό την καθοδήγηση της χορεύτριας Μαρίνα Αντόνοβα που είναι χοροδιδάσκαλος στην Σχολή Palucca της Δρέσδης.

3

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου του 2011 στις 8.30μ.μ. στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.
Προπώληση εισιτηρίων από το Θέατρο Ριάλτο.
€20.- για ενήλικες
€15.- για παιδιά και υποστηρικτές 

 

 
epohi