logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ο τομέας της νεολαίας και του αθλητισμού έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στο νευραλγικό αυτό χώρο.  Τα τελευταία τρία (3) χρόνια με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συνεχή άσκηση πιέσεων στους διάφορους κυβερνητικούς φορείς, άρχισε μια σταδιακή αναβάθμιση στο χώρο του αθλητισμού.

Κλειστή αθλητική αίθουσα

'Εχουν τροχιοδρομηθεί τα έργα για τη δημιουργία της κλειστής αθλητικής αίθουσας Palais de Sports. Αρχικά έχει εγκριθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) κονδύλι ΛΚ 5.5 εκ. (εκτός της γης) για την κατασκευή της αίθουσας, η οποία θα ανεγερθεί στο χώρο του σκοπευτηρίου στο χαμηλό δάσος Πολεμιδιών, το οποίο με δαπάνη ΛΚ 100.000 από το Δήμο Λεμεσού έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Στην κλειστή αυτή αθλητική αίθουσα θα διασφαλιστεί ευρεία κάλυψη αθλημάτων, όπως για παράδειγμα πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα, πάλη κ.ά.

'Εχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και αναμένεται ότι τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν στο τέλος του 2000 και θα αποπερατωθούν σε δύο (2) χρόνια.

Στάδιο Γ.Σ.Ο.

Αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ΚΟΑ η μετατροπή του χώρου του σταδίου ΓΣΟ σε ανοικτό αθλητικό κέντρο για ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για το πλατύ κοινό.  Θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και αναμένεται οι εργασίες να αρχίσουν πριν το τέλος του 2000.  Ο χώρος αυτός θα υπάγεται στη διαχείριση του Δήμου.  Η  χρηματοδότηση θα αναληφθεί από κοινού από τον ΚΟΑ και το Δήμο Λεμεσού.

Ο αθλητικός αυτός χώρος θα στεγάσει τα παρακάτω αθλήματα - αναρριχήσεις, πατίνια, μικρός στίβος, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, χειροσφαίριση, beach volley κ.ά.

Χώροι αθλοπαιδιών

Μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας μικρών αθλητικών κέντρων, χώρων συνοικιακών αθλοπαιδιών, ο Δήμος έχει τροχιοδρομήσει σχέδια αναμόρφωσης και αξιοποίησης υφιστάμενων συνοικιακών πάρκων.  Μέχρι στιγμής έχουν σχεδιασθεί τρεις (3) ενοριακοί αθλητικοί χώροι στις οδούς:

  1. Λογαχού Καποτά

  2. Κουπερτέν, Γκογιέρ και Αριστοτέλη Χαραλάμπους

  3. Λυσιστράτους και Λυκαβητού

Επιπρόσθετα αναμένονται εγκρίσεις από τον ΚΟΑ των σχεδίων αξιοποίησης και άλλων πάρκων για τη δημιουργία αντίστοιχων χώρων αθλοπαιδιών και σε άλλα σημεία της πόλης.

Γήπεδο αντισφαίρισης

Ετοιμάζονται τα σχέδια αναμόρφωσης του γηπέδου αντισφαίρισης του Δήμου που βρίσκεται στο χώρο του Δημοσίου Κήπου Λεμεσού.  Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον ΚΟΑ.

Στέγη Νεολαίας

Μέσα στα σχέδια του Δήμου Λεμεσού για τη δημιουργία χώρων για δημιουργική απασχόληση της νεολαίας, εντάσσεται η δημιουργία Στέγης Νεολαίας.  'Εχει ήδη δοθεί εντολή στους μελετητές του παντοπωλείου για την αναδιαμόρφωση του νοτιο- ανατολικού μέρους της δημοτικής αγοράς (στο μεσοπάτωμα) για να φιλεξονήσει τη Στέγη Νεολαίας. Ο χώρος αυτός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως καφετερία, αίθουσα διαλέξεων και μπουάτ.

Επιμορφωτικά

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή μελέτης για προγράμματα διαφώτισης του Δήμου προς τους δημότες ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων του AIDS και των ναρκωτικών.  Η μελέτη ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Frederick Institute of Technology και το Intercollege τα οποία έχουν αποπερατώσει και σχετική έρευνα. Η δειγματοληψία έγινε ανάμεσα σε 1000 μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων, οι οποίοι απάντησαν σε κατάλληλα ερωτηματολόγια.

Πανεπιστήμιο του Πολίτη

Με τη συνεργασία του Frederick Institute of Technology άρχισε η λειτουργία του θεσμού "Πανεπιστήμιο του Πολίτη".  Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας επιμόρφωσης του δημότη έχουν οργανωθεί διαλέξεις και συζητήσεις υψηλού επιμορφωτικού επιπέδου, που σκοπό έχουν να προβληματίσουν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.  Στα πλαίσια του Πανεπιστημίου του Πολίτη έχουν γίνει δύο (2) διαλέξεις.  Η πρώτη διάλεξη έγινε από τον καθηγητή Μιχάλη Δεκλερή στις 7.12.1999 με θέμα "Βιώσιμη Κοινωνία - Βιώσιμο Κράτος"  και η δεύτερη από τον καθηγητή Κώστα Ν. Παπανικολάου στις 25.2.2000  με θέμα "Η δυναμική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια".

Αθλητικές εκδηλώσεις

Η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού και κατ' επέκταση ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις νεολαίας όπως.

Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριου Αγαθαγγέλου

Ο αγώνας δρόμου "Μάριος Αγαθαγγέλου", αφιερωμένος στο γνωστό λεμεσιανό αθλητή, οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1998 και έχει πλέον θεσμοθετηθεί. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η δραστηριότητα αυτή φιλοξενεί επώνυμους αθλητές από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση συνοδεύεται από έκθεση αθλητικής φωτογραφίας.

Πανλεμεσιανή ομάδα ποδοσφαίρου

Η Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού οργάνωσε μαθητική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία το 1998 εκπροσώπησε τη Λεμεσό σε μαθητικούς αγώνες στο εξωτερικό.  Στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η εξεύρεση τρόπων για διατήρηση και ενίσχυση της.

Ολυμπιακή Επιτροπή Νήσων

Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει στις προσπάθειες για ένταξη της Κύπρου ως μέλους στην Ολυμπιακή Επιτροπή Νήσων.

Ποδοσφαιρική ομάδα Δήμου Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού διατηρεί και χρηματοδοτεί ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία αποτελείται από εργοδοτούμενους στο Δήμο.  Το 1999 ο Δήμος Λεμεσού διοργάνωσε ποδοσφαιρικό τουρνουά με τις αντίστοιχες ομάδες του Δήμου Ηρακλείου, Ρόδου και Λεμεσού.

Γύρος της Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού συνιδοργανώνει κάθε χρόνο με το Round Table και τον ΚΟΑ το γύρο της Λεμεσού. Περισσότεροι από 600 αθλητές μικροί και μεγάλοι λαμβάνουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση.

Βραβεύσεις

Ο Δήμος της πόλης μας βραβεύει κάθε χρόνο τους συνδημότες αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί στο χρόνο που πέρασε.

Ταυτόχρονα ο Δήμος μας άρχισε για πρώτη φορά να βραβεύει και βετεράνους αθλητές και αθλήτριες που διέπρεψαν τόσο στον κλασικό αθλητισμό, όσο και στο ποδόσφαιρο.

 

 

epohi