logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ + 112.00

Το επίπεδο αυτό είναι χαραγμένο εντός του υφιστάμενου εδάφους και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των αθλητών όπως αποδυτήρια, χώροι προθέρμανσης, αποθηκευτικοί χώροι, 4 αυτόνομες αθλητικές αίθουσες μαζί με 3 αυτόνομες αίθουσες squash, μικρό κυλικείο για εξυπηρέτηση των αθλητών και άλλους ειδικούς χώρους. Τοποθετείται και πλήρως εξοπλισμένο Ιατρικό Κέντρο με απευθείας πρόσβαση σε κατάλληλο ανελκυστήρα και στο ασθενοφόρο. Ολες αυτές οι λειτουργικές ενότητες, συνδέονται με ένα συνεχή περιμετρικό διάδρομο που δίνει ισόπεδη και άμεση πρόσβαση προς όλους τους αθλητικούς χώρους.

Εδώ είναι και οι ειδικοί χώροι στάθμευσης όπως λεωφορείων ομάδων, πρώτων βοηθειών, αστυνομίας και επισήμων. Εδώ τοποθετούνται και οι απαιτούμενοι χώροι των Η/Μ εγκαταστάσεων, ενώ από τα τέσσερα μηχανοστάσια στις γωνιές του κτιρίου επιτυγχάνεται εύκολα η διαχείριση του κλιματισμού τόσο σ’ αυτό το επίπεδο όσο και στα πιο πάνω επίπεδα.

ΕΠΙΠΕΔΟ + 115.10

Αυτό το ενδιάμεσο επίπεδο θα προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση για το κοινό προς τις απαιτούμενες κερκίδες όλων των μεγάλων αιθουσών διαφόρων αθλημάτων. Επιτυγχάνεται ανεμπόδιστη θέαση και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή λειτουργική και αρχιτεκτονική ταυτότητα για αυτή την ενότητα που ενισχύεται λειτουργικά και οπτικά με ανοικτά κλιμακοστάσια κοντά στις κύριες εισόδους στο επίπεδο +118.10. Το επίπεδο αυτό εξυπηρετείται και από ανελκυστήρα για χρήση και από άτομα με ειδικές ανάγκες. Διαθέτει κυλικεία και χώρους υγιεινής για να καλυφθούν οι ελάχιστοι απαιτούμενοι για τη χωρητικότητα θεατών, τόσο των μεγάλων αιθουσών όσο και της αίθουσας του κλειστού γυμναστηρίου. Επίσης οι αίθουσες παίρνουν φυσικό φωτισμό και αερισμό από πλευρικούς φεγγίτες.

ΕΠΙΠΕΔΟ + 118.10

Το κύριο αυτό επίπεδο παίρνει το σχήμα του από μια ισόπεδη ημικυκλική αθλητική “πλατεία” πάνω στην οποία “κάθονται” σαν ανεξάρτητα στοιχεία τα πέταλα των βόρειων και νότιων κερκίδων. Στην “πλατεία” τοποθετούνται 4 κυλικεία, τα 4 κλιμακοστάσια διαφυγής, οι χώροι υγιεινής κάτω από κερκίδες, καθώς και έξοδοι, μακριά από τις εισόδους, στις 4 γωνιές του επιπέδου αυτού για εύκολη, γρήγορη και ξεχωριστή αποχώρηση των οπαδών των αντιπάλων ομάδων.

  • Διαθέτει δύο (2) ξεχωριστές εισόδους στη νότια και βόρεια πλευρά για δυνατότητα διαχωρισμού των οπαδών των αντιπάλων ομάδων με 4 μετρητές θεατών (turnstiles) εκάστη, συνδεδεμένα μελλοντικά με το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων (ticketing system) και με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των 6000 θεατών στα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια προσέλευσης. Η πρόσβαση είναι ανεξάρτητη σε σχέση με τις δύο (2) άλλες διακινήσεις τόσο των δημοσιογράφων όσο και των επισήμων.
  • Η είσοδος των δημοσιογράφων γίνεται από ξεχωριστή ανεξάρτητη είσοδο ανατολικότερα της νότιας κεντρικής εισόδου με απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο Τύπου, ενώ με ανελκυστήρα και κλειστό κλιμακοστάσιο επιτυγχάνεται η πρόσβαση στα άλλα επίπεδα.
  • Η διακίνηση επισήμων γίνεται με ξεχωριστή ανεξάρτητη είσοδο δυτικότερα της νότιας εισόδου με ανοικτό κλιμακοστάσιο από το χώρο υποδοχής αυτών. Εναλλακτικά με τον ανελκυστήρα γίνεται δυνατή η πρόσβαση τόσο στο επίπεδο +121.96 των επισήμων όσο και στα άλλα επίπεδα.

Η κύρια νότια είσοδος χαρακτηρίζεται από τριόροφο αίθριο με δεξιά και αριστερά το Κέντρο Τύπου, τα Γραφεία, τον εκθεσιακό χώρο, το χώρο υποδοχής επισήμων και από πάνω το επίπεδο των επισήμων και πιο πάνω το επίπεδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το αίθριο καλύπτεται και σκιάζεται εντελώς με την κυματοειδή οροφή.

Η θέση της καφετερίας είναι ιδανική διότι προσφέρει ανοικτή θέα δυτικά προς τους δενδροφυτευμένους λόφους και ταυτόχρονα ανενόχλητη θέα προς τη μεγάλη Αίθουσα Κλειστού Γυμναστηρίου.

Η τοποθέτηση του εκθεσιακού χώρου και του κέντρου τύπου παραπλεύρως της κυρίας εισόδου, δημιουργεί τη δυνατότητα αυτοί οι χώροι να λειτουργούν σαν μια ανεξάρτητη ενότητα εκτός αγώνων, για συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις και με ανεξάρτητες εισόδους.

ΕΠΙΠΕΔΟ +121.96 - ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Αυτό το επίπεδο συνδυάζει ένα μέρος του νότιου πετάλου με ανοικτό εξώστη / σαλόνι των επισήμων και κυλικείο που προβλέπεται εντός του πολυόροφου αίθριου της εισόδου, μαζί με πρόσβαση προς τις κερκίδες των επισήμων. Διαθέτει ξεχωριστούς βοηθητικούς χώρους. Η πρόσβαση στο επίπεδο αυτό γίνεται με ανελκυστήρα και ανοικτό κλιμακοστάσιο από την είσοδο των επισήμων είτε με ανελκυστήρα από το υπόγειο.

ΕΠΙΠΕΔΟ + 126.45 - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αυτό το πλεονεκτικό επίπεδο από πλευράς θέασης και ελέγχου προορίζεται αποκλειστικά για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, περιλαμβανομένου δωματίου για ανακοινώσεις - μουσική και για εγκατάσταση του CCTV και του Υπεύθυνου Ασφάλειας Σταδίου και του Αστυνομικού Επόπτη (Police Command Post), το οποίο έχει άμεση τηλεπικοινωνία με το δωμάτιο Αστυνομίας στο χαμηλό επίπεδο +115.10 και στο δωμάτιο Πρώτων Βοηθειών. Οι δημοσιογράφοι από το επίπεδο αυτό είτε με τον ανελκυστήρα, είτε με το κλειστό κλιμακοστάσιο έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Τύπου στο επίπεδο +118.10 και στο χαμηλότερο επίπεδο +112.00 όπου βρίσκεται η αίθουσα συνεντεύξεων, αλλά και το όχημα άμεσης εξωτερικής μετάδοσης.

 
epohi