logo blank_gr mail
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Ανακοινώσεις  

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο προσανατολισμός με κύριους άξονες βορρά - νότο επιτρέπουν βιοκλιματικό σχεδιασμό με προεξοχές της στέγης που αποτρέπουν είσοδο των ηλιακών ακτίνων από ανατολή και δύση. Οι επιφάνειες μεταξύ των πετάλων οροφής καλύπτονται με υαλοστάσια και πανέλλα αλουμινίου σε συνδυασμό με μεταλλικές περσίδες που δίνουν τη δυνατότητα συσκότισης στους απαιτούμενους χώρους.

ΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΥΛΙΚΑ

Η κατασκευή της υποδομής των διαφόρων επιπέδων και των κερκίδων είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Λόγω της συμμετρικότητας της κατασκευής σ’ όλα τα επίπεδα, αλλά και του συμμετρικού εσωτερικού διαχωρισμού τοποθετούνται μεγάλοι αντισεισμικοί τοίχοι και προς τις δύο (2) διευθύνσεις που σε συνδυασμό με τα υποστυλώματα και δοκούς στις κατάλληλες θέσεις επιτυγχάνεται η αντισεισμικότητα του έργου λόγω ακριβώς του στατικού αυτού συστήματος.

Η κυματοειδής οροφή του Κέντρου Τύπου και του Αθλητικού Κέντρου είναι μεταλλική με 6 δικτυώματα ανοίγματος 55m και κυψελωτές καμπύλες σιδηροδοκούς ανοίγματος 10m - 18m, που προμηθεύονται στο εμπόριο έτοιμες από τον κατασκευαστή. Τα δικτυώματα ύψους 3m είναι διπλά σχηματίζοντας διάδρομο διέλευσης των αεραγωγών, καλωδιώσεων των προβολέων και μεγαφώνων κλπ και διάδρομο πρόσβασης για συντήρηση, καθαρισμό και επανασκόπευση προβολέων για εκδηλώσεις κλπ. Λόγω των μεγάλων ανοιγμάτων του Αθλητικού Κέντρου γίνεται στήριξη των δικτυωμάτων και κυψελωτών σιδηροδοκών στην περίμετρο και σε τέσσερις (4) μεγάλους πυλώνες από Ω.Σ. Οι δόμες και πρανή θα επενδυθούν με πέτρα της περιοχής.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τα τέσσερα μηχανοστάσια στις τέσσερεις (4) γωνιές του Αθλητικού Κέντρου διακινούν τον κλιματιζόμενο αέρα στις τέσσερεις (4) μεγάλες Αθλητικές Αίθουσες και αποδυτήρια παραπλεύρως και με αεραγωγούς, που ανεβαίνουν στην οροφή στις γωνίες, κλιματίζουν τον ενδιάμεσο όροφο των φιλάθλων και το Γυμναστήριο. Οι ψύκτες τοποθετούνται στο ανατολικό άκρο της βόρειας πλευράς.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ

Η σύνδεση του χώρου του κυρίως πάρκου Πολεμιδιών με τη νησίδα που έχει εναπομείνει δυτικά του χώρου του Αθλητικού Κέντρου και η οποία περικλείεται από το δρόμο πρόσβασης επιτυγχάνεται με υπόγεια διάβαση κάτω από το δρόμο. Η ίδια νησίδα είναι χαμηλότερη από το δρόμο πρόσβασης παρά την είσοδο προς το Αθλητικό Κέντρο, με αποτέλεσμα η λύση της υπόγειας διάβασης να είναι η ιδανική. Οι διαστάσεις της υπόγειας διάβασης είναι τέτοιες 3.5m Χ 2.5m ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται έκτακτα από κάποιο όχημα Υπηρεσίας.

Ο πεζόδρομος μετά την υπόγεια διάβαση με ανηφορική κλίση 10% καταλήγει πλησίον του ενδιάμεσου χώρου πρασίνου των χώρων στάθμευσης όπου δημιουργούνται διάφοροι κολπίσκοι με παγκάκια, ενώ διατηρούνται τα υφιστάμενα δέντρα κατά το δυνατό και δημιουργούνται εκατέρωθεν του πεζόδρομου νέες δεντροστοιχίες. Ακολούθως ο πεζόδρομος ο οποίος χρησιμοποιείται για την πρόσβαση των θεατών από τους χώρους στάθμευσης προς το Αθλητικό Κέντρο καταλήγει στο κυρίως πάρκο Πολεμιδιών.

 
epohi